Składniki

– brokuł
– 2 łyżki słonecznika
– pół kostki fety
– ½ dużego jogurtu greckiego
– ząbek czosnku lub tzatziki

Przepis

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Nie może być zbyt miękki, ani zbyt twardy. Po ugotowaniu studzimy go i przekładamy do miski. Następnie na patelni teflonowej prażymy ziarna słonecznika. Dodajemy do brokuła.
Kroimy fetę w kostkę i także dodajemy do pozostałych składników, które znajdują się już w misce.
Do jogurtu dodajemy czosnek lub tzatziki. Otrzymany sos dodajemy do brokuła wymieszanego z fetą i słonecznikiem.

Smacznego!

Poprzedni artykułKabaczki w Śmietanie
Następny artykułKuracja na włosy
Emma Lange
Autorka wielu książek, numerolog, psycholog, terapeutka. Naukowiec, który łączy naukę z ezoteryką. Świetny homeopata, astrolog i runistka.