1 lutego 2024
21, Waga w. 23:54 z. 09:28 |
28, Wodnik w. 07:15 z. 16:23 |
Burze Magnetyczne 17, 22, 27 |
PORADA DNIA
Nie należy planować niczego ważnego, zwłaszcza wiążącego się z ryzykiem i niebezpieczeństwem dla zdrowia i życia. Sprawy mogą nie pójść gładko: mogą pojawić się niepowodzenia, przeszkody i zmarnowana energia, dlatego najlepiej dziś ograniczyć się do codziennych zadań i codziennych obowiązków. Najważniejsze rzeczy zostawmy na jutro. W tym dniu ludzie i okoliczności mogą postawić nas przed wyborem. Trzeba będzie dokonać wyboru pomiędzy tym, co w powszechnym rozumieniu jest dobrem, a co złem. Jeśli zrobimy coś złego, czyli podejmiemy moralnie złą decyzję lub powiemy złe słowo, obciążymy naszą karmę i utrudnimy sobie życie. Dziś ważniejsze niż kiedykolwiek jest wybieranie dobrych czynów, słów i myśli.
ANALIZA PODŚWIADOMOŚCI
DIALOG Z CIAŁEM
Regularne picie herbaty powoduje, że na zębach pojawiają się plamy, które później mogą prowadzić do pęknięć lub próchnicy. Może wydawać się zaskakujące, że herbata barwi zęby bardziej niż kawa, ale to dlatego, że zawiera składnik zwany taniną. Chociaż tanina może pomóc pozbyć się bakterii w jamie ustnej i zwalczyć próchnicę, może również prowadzić do gromadzenia się płytki nazębnej na szkliwie, powodując przebarwienia zębów. Oczywiste jest, że im mocniejsza i ciemniejsza herbata, tym większe prawdopodobieństwo przebarwień. Oprócz przebarwień należy uważać na popękane zęby, a nawet próchnicę, ponieważ napój zużywa ich ochronne szkliwo. Kto pije herbatę z cukrem, niech zastąpi go np. ksylitolem.
Zapraszam do profilaktyki chorób za pomocą homeopatii – skuteczne leczenie za pomocą małych dawek/ kontakt@emma-lange.pl
PORADA PSYCHOLOGA
Zapraszam na TERAPIE TWÓRCZE…
Emma Lange – TELEGRAM
ŚWIADOMIE NA TALERZU
Oprócz niezwykłego smaku, rukola ma wiele korzyści zdrowotnych: pomaga zmniejszyć wagę, zapobiega stanom zapalnym, poprawia zdrowie kości i wzrok. Posiada wysoką aktywność antyoksydacyjną, jest też dobra dla skóry. Część rukoli zawiera witaminy z grupy B, witaminę K, witaminę C, dlatego dodanie jej do sałatki może znacznie zwiększyć użyteczność dania. Zielone warzywa są źródłem witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów, które pomagają rozkładać tłuszcze, białka i węglowodany.
Czytajcie Kalendarz Biodynamiczny
|