Co roku w Gdyni organizujemy Festiwal Celtycki. Na festiwal przygotowywane są ciekawe potrawy. Potrawy, a raczej przepisy na te potrawy zaczerpnięte są ze starych receptur. Czasami je „modernizujemy” i dzięki temu powstają pyszne dania.

Składniki

– 30 dkg dyni
– kilka szklanek mleka
– kilka łyżek płatków owsianych
– miód
– cynamon

Przygotowanie

Dynię obrać, umyć i zmiksować w blenderze. Dodać do niej płatki owsiane i miód. Wszystko zalewamy mlekiem i dobrze mieszamy. Rozlewamy do szklanek, a na końcu dodajemy cynamon.

Smacznego!

Poprzedni artykułTrzy Fakty o Halloween
Następny artykułKalendarz Biodynamiczny – listopad 2017
Emma Lange
Autorka wielu książek, numerolog, psycholog, terapeutka. Naukowiec, który łączy naukę z ezoteryką. Świetny homeopata, astrolog i runistka.