Składniki

– soczewica,
– fasolka czerwona z puszki,
– papryka słodka,
– pomidor,
– brokuł,
– cebula czerwona,
– sól, cukier, miód, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek, kolendra

Przepis

Zanim przystąpimy do sporządzenia sałatki, musimy dzień wcześniej zamarynować cebulę.
W tym celu pokrojoną cebulę zalewamy octem jabłkowym, dodajemy sól, cukier.

Rano gotujemy soczewicę. Dodajemy do niej czerwoną fasolkę, pomidor, paprykę słodką, blanszowany brokuł. Następnie zamarynowaną cebulę.
Doprawiamy kolendrą, miodem, octem jabłkowym, oliwą z oliwek, solą według uznania.

Sałatkę można jeść z fetą lub owczym serem.

Smacznego!

Poprzedni artykułHoroskop na listopad 2017
Następny artykułKabaczki w Śmietanie
Autorka wielu książek, numerolog, psycholog, terapeutka. Naukowiec, który łączy naukę z ezoteryką. Świetny homeopata, astrolog i runistka.