Składniki

1 kabaczek
– 100 ml śmietany
– 70 gr żółtego twardego sera
– 1 ząbek czosnku
– pęczek koperku
– sól, pieprz, olej

Przepis

Obrać kabaczek. Pokroić w krążki. Posolić, natrzeć pieprzem. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i pokrojonym koperkiem.
Blaszkę do pieczenia smarujemy olejem, układamy kabaczek na blaszce. Na każdym krążku kabaczka położyć śmietanę i posypać go startym serem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut.

Smacznego!

Poprzedni artykułSurówka z Grochu Tureckiego i Fasoli
Następny artykułSałatka z Brokułem i Fetą
Autorka wielu książek, numerolog, psycholog, terapeutka. Naukowiec, który łączy naukę z ezoteryką. Świetny homeopata, astrolog i runistka.