Bakłażan – Przybysz ze Wschodu
Dawno temu, na rosyjskich terenach, zadomowił się gość ze Wschodu - BAKŁAŻAN. Ojczyzną tego wielkiego podróżnika są Indie. Jeszcze do narodzin Chrystusa warzywo to...
Otręby Dobre na Alergię
Alergię można leczyć jedząc otręby. Podajemy przepis, który pochodzi ze światowej skarbnicy, ale może przydać się, ponieważ otręby to sorbent, który zbiera niepotrzebne toksyny...
O Czym Mówią Odciski na Stopach?
Bardzo często z powodu odcisków odczuwamy dyskomfort podczas chodzenia. Jest to nie tylko wynik niewłaściwego obchodzenia się z butami, np. noszenia butów o rozmiar...
Zupa dla „Stalina”
Niektórzy dietetycy nie zalecają spożywania potraw, które przygotowujemy w naszych kuchniach, a należą do nich m.in. ZUPY. W chłodne dni lepiej nie zaniedbywać sporządzania...
Dzień Miodu
Kościół prawosławny obchodzi Dzień Miodu. Jest to dzień Łaski Bożej, wierzący modlą się do Zbawiciela Jezusa Chrystusa i do Matki Bożej. Zwracają się ze...
Rubinowe Truskawki
Wkrótce nasze stoły zaczerwienią się od obecności czerwonych truskawek. Ta jagoda, która pomaga naszemu organizmowi radzić sobie z wieloma problemami, napełni nas radością i...
Seler na Naszym Stole
Selerowi można przypisać właściwości super warzywa. Ma silną zdolność odmłodzenia ciała, a także pomaga rozwiązać wiele problemów zdrowotnych.
Uważa się, że ta roślina jest najlepszym...
Co pomoże twojej trzustce?
Gymnema Sylvestre (gumar) to roślina, która pomaga kontrolować poziom cukru we krwi. Długi czas używana jest w Indiach i Azji. Kiedy roślina ta dostaje...
Probiotyki i Enzymy
Na świecie zwiększa się liczba pacjentów, którzy borykają się z problemami jelit, nerek i wątroby. Ogromna liczba ludzi nie może rozwiązać tych problemów, są...